MENI
Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi. (Tone Pavček)

 

Učitelji se s pridom udeležujemo različnih delavnic, ki so nam v pomoč pri delu. V januarju in februarju sta za nami že 5. in 6. delavnica. Omenjeni delavnici sta bili namenjeni izobraževanju učiteljev, ki svoje poučevanje vključujejo uporabo sodobnih pristopov ob uporabi IKT. Predstavljene so nam bile osnovne funkcionalnosti in možnosti, ki jih ponujajo spletne učilnice Moodle. Učitelji smo se vpisali v različne spletne tečaje, ki  potekajo v sklopu projekta DDK in tako nadgrajujemo svoje znanje. Prav tako smo velik del izobraževanja posvetili varnosti na spletu. Učiteljem so bile predstavljene brezplačne platforme in gradiva, ki pomagajo pri ozaveščanju učencev in staršev o varni rabi interneta. Vsi smo se strinjali, da je potrebno ozaveščati učence o varni rabi interneta in naprav, jih opozarjati, da upoštevajo spletni bonton ter skrbijo za svoje osebne podatke in se zavedajo možnih pasti, prevar in zlorab, ki so prisotne na spletu. S tem namenom smo se učitelji odločili, da bodo učenci sodelovali na tekmovanju Spletne brihte, ki je po­­tekalo preko spleta in se je osredotočalo na varno rabo interneta. Več o sami izvedbi si lahko preberete v članku Osvojili smo Guinnessov rekord.

 

Pri zadnji delavnici smo se učitelji podrobneje seznanili z aplikacijema Canva in Clipchamp, s katerima lahko popestrimo marsikatero učno uro na drugačen, zabaven način. Pridobljeno zanje nam pomaga, da učence naučimo delati s podobnimi aplikacijami za namene izdelave različnih multimedijskih vsebin.

 

Poučevanje z vse večjo uporabo IKT je na naši šoli zanimiv izziv, saj zaenkrat zaradi prostorske stiske še nimamo dovolj velike računalnice za številčnejše razrede. Kljub temu se prilagajamo danim razmeram in v razredih z večjim številom učencev kombiniramo delo, tako da učence razdelimo v dve skupini, pri višjih razredih pa uporabimo kombinacijo šolskih računalnikov in tablic. Veseli smo, da je učilnica vse pogosteje v uporabi.

 

Zapisala ekipa DDK

 

 

 • Digitalna strategija šole in delavnice v okviru projekta DDK

  Dejavnosti, vezane na digitalno strategijo ter projekt Dvig digitalne kompetentnosti, se izvajajo po predvidenem planu. V začetku šolskega leta smo učitelji skupaj z vodstvom spisali digitalno strategijo šole in začrtali smernice za nadaljnje delo.

  Preberite več ...  
 • Osvojili smo Guinnessov rekord

  V četrtek, 16. 2. 2023, so naši učenci sodelovali v največjem spletnem kvizu o varni rabi interneta na svetu, ki sta ga pripravila A1 Slovenija in zavod Varni internet. 

  Preberite več ...  
 • Digitalne identitete izobraževalcev in novi e-poštni računi

  Učitelji smo se v torek, 27. 9. 2022, udeležili delavnice v sklopu projekta DDK, na kateri smo se seznanili z uporabo digitalnih identitet in Arnesovega e-poštnega naslova, ki ga bomo v prihodnjem mesecu začeli uporabljati tudi za uradno komunikacijo.

  Preberite več ...  
 • PROJEKT DVIG DIGITALNE KOMPETENTNOSTI V TEKU

  V drugi polovici šolskega leta smo pričeli sodelovati na dvoletnem projektu Dvig digitalne kompetentnosti.

  Preberite več ...  

OSNOVNA ŠOLA ARTIČE

Artiče 39

8253 Artiče

KONTAKT

07 45 21 060

o-artice.nm@guest.arnes.si

© 2024 OŠ Artiče Vse pravice pridržane. Agencija.5ka

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.