MENI
Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi. (Tone Pavček)

 

Projekt je namenjen usposabljanju strokovnih delavcev, ki bomo tekom različnih strokovnih izobraževanj in delavnic pridobili specifične digitalne kompetence s pomočjo katerih bomo lažje obvladovali in koristili potencial digitalnih tehnologij v izobraževanju.

 

V maju smo imeli strokovni delavci šole prvo delavnico na kateri smo spoznali orodje SELFIE s katerim smo v juniju izvedli anketo na treh stopnjah. Sodelovalo je vodstvo, učitelji in učenci. Na podlagi izvedenih anket smo konec junija prejeli SELFIE poročilo, ki smo ga na drugi delavnici člani tima predstavili učiteljskem zboru. Sledile so delavnice pri katerih smo se učitelji razdelili v štiri skupine. Vsaka skupina je ustvarila svoj dokument, ki ga je skupaj urejala v orodju MS Teams, tako da smo imeli vsi vpogled v rezultate in analizo vseh skupin. Vsaka skupina je dobila dve področji, pri katerih se je osredotočila na posamezno trditev ter jo predebatirala, analizirala in zapisala svoje ugotovitve. Delo po skupinah je potekalo eno uro. Sledil je skupni del, na katerem je vsaka skupina predstavila ugotovitve. Ob tem se je razvila diskusija, s pomočjo katere smo izločili bistvo.

 

Po opravjeni delavnici je sledilo mreženje na Gimnaziji Brežice, kjer se je sodelovalo 25 vzgojnih zavodov iz naše okolice. Skupaj smo pregledali rezultate ankete, jih primerjali med seboj in izpostavili pomembne podatke, ki bodo služili kot osnova za načrtovanje lastnih digitalnih strategij.

 

Zapisala ekipa DDK

 

 

 

 

 

 • Digitalna strategija šole in delavnice v okviru projekta DDK

  Dejavnosti, vezane na digitalno strategijo ter projekt Dvig digitalne kompetentnosti, se izvajajo po predvidenem planu. V začetku šolskega leta smo učitelji skupaj z vodstvom spisali digitalno strategijo šole in začrtali smernice za nadaljnje delo.

  Preberite več ...  
 • Osvojili smo Guinnessov rekord

  V četrtek, 16. 2. 2023, so naši učenci sodelovali v največjem spletnem kvizu o varni rabi interneta na svetu, ki sta ga pripravila A1 Slovenija in zavod Varni internet. 

  Preberite več ...  
 • Digitalne identitete izobraževalcev in novi e-poštni računi

  Učitelji smo se v torek, 27. 9. 2022, udeležili delavnice v sklopu projekta DDK, na kateri smo se seznanili z uporabo digitalnih identitet in Arnesovega e-poštnega naslova, ki ga bomo v prihodnjem mesecu začeli uporabljati tudi za uradno komunikacijo.

  Preberite več ...  
 • PROJEKT DVIG DIGITALNE KOMPETENTNOSTI V TEKU

  V drugi polovici šolskega leta smo pričeli sodelovati na dvoletnem projektu Dvig digitalne kompetentnosti.

  Preberite več ...  

OSNOVNA ŠOLA ARTIČE

Artiče 39

8253 Artiče

KONTAKT

07 45 21 060

o-artice.nm@guest.arnes.si

© 2024 OŠ Artiče Vse pravice pridržane. Agencija.5ka

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.