Od petka, 17. 9., pa do nedelje, 19. 9. 2021, smo nadarjeni učenci in še nekaj drugih preživeli čudovit vikend na Vojskem pri Idriji.

 

Bilo nas je 16 in dve spremljevalki, učiteljici Jana in Jasmina. 

 

V petek proti večeru, okoli sedme ure, smo prispeli v dom. Najedli smo se odlične pice in se namestili v sobe. Sprejela nas je tudi gospa Meta, ki nam je predstavila hišni red in splošni potek vikenda. Okoli pol desete pa je sledilo presenečenje za našo učiteljico Jano, ki je prav tistega dne praznovala svoj rojstni dan. Učenke smo ji spekle mafine, učiteljica Jasmina pa je posrkbela za svečke. Učiteljica Jana je bila zelo presenečena, a hkrati zelo vesela in srečna. Malo smo se še pozabavali in odšli spat, saj nas je v soboto čakal naporen dan. 

 

Ko smo se v soboto prebudili, smo pojedli okusen zajtrk in začeli z aktivnostmi. Vodil nas je učitelj Maj, ki nas je najprej seznanil z osnovami robotike. Dopoldne smo preživeli z našimi roboti, popoldne pa je sledilo dobro kosilo in popoldanske aktivnosti. Tema aktivnosti je bila: Spoznajmo in povežimo se. Bilo je super. Res smo se povezali, se naučili delati v skupini in se res zabavali. Pozno popoldne je sledila tekma naših uspešnih odbojkarjev in kasneje večerja. Tekma je bila res napeta in kar naporna za ogled. K sreči se je končala tako, kot smo si želeli. Res smo bili veseli. Nekateri smo imeli še krajši disko in kasneje druženje do poznih, poznih ur.

 

V nedeljo smo si že pred zajtrkom vse spakirali, pojedli in začeli še z zadnjim delom programa. Imeli smo nekaj robotike in ogled malce drugačnih živali, ameriškega goža Borisa in legvana Gringa. Vodila nas je gospa Saša. Pojedli smo še kosilo in se odpravili proti domu.

 

Vikend je bil poln lepih trenutkov, od neskončnih tekm namiznega tenisa, premagovanja strahu pred kačami, prav globokih pogovorov, sladkarij, športa, robotkov in seveda vsega lepega. Bilo je res krasno in upam, da takšen vikend še kdaj ponovimo. 

 

Najlepša hvala ekipi v CŠOD Vojsko, voznikoma avtobusa in seveda super učiteljicama Jani in Jasmini.

 

                                                

 

                                                                                                                                                      Maruša Kodrič, 9. a

 

  

OSNOVNA ŠOLA ARTIČE

Artiče 39

8253 Artiče

KONTAKT

07 45 21 060

o-artice.nm@guest.arnes.si

© 2021 OŠ Artiče Vse pravice pridržane. Agencija.5ka