MENI
Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi. (Tone Pavček)

Dragi učenci, spoštovani starši!

 

Upamo, da ste preživeli prijetne počitnice in da ste si nabrali novih moči za nove izzive, ki vas čakajo v novem šolskem letu 2021/2022.

V Osnovni šoli Artiče vas pričakujemo v sredo, 1. 9. 2021. Pouk bo potekal po modelu B. Izvajali bomo vse vzgojno izobraževalne dejavnosti ob upoštevanju navodil in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Veselimo se, da bomo skupaj v šoli, zato naj v šolo prihajajo samo zdravi učenci. S tem se lahko izognemo morebitnim karantenam ter vsem udeležencem vzgojno-izobraževalnega procesa zagotovimo varnost in kakovostno delo v šoli.

V šolskih prostorih je potrebno dosledno upoštevati preventivne ukrepe NIJZ. Trenutni odlok določa, da morajo vse osebe starejše od 15 let, ki vstopajo v vzgojno-izobraževalni zavod, imeti pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT).

Učenci, učitelji in drugi strokovni delavci uporabljajo maske v skladu z aktualnimi priporočili NIJZ in navodili MIZŠ. V objektu je nošenje mask za vse obvezno.

Izjema so:

  • učenci v osnovni šoli do vključno 5. razreda - izključno, ko so v matičnem oddelku,
  • osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitnih mask iz objektivnim razlogov onemogočena.

Pouk se začne ob 7.45. V šolo lahko pridete 10 minut prej oz. s šolskim avtobusom/kombijem. Jutranjega varstva ni, ni čakanja pred poukom v garderobi, razen za izjeme, ki morajo biti dogovorjene z razrednikom. Ti učenci počakajo na pouk v jedilnici.

S seboj prinesite šolsko torbo, beležko in copate, učenci od 3. do 5. razreda pa tudi zvezke. Učenci boste prvi dan pouka večino časa preživeli z razrednikom. Na uri oddelčne skupnosti boste prejeli vse informacije o šolskem delu in se pogovorili o preventivnih ukrepih.

Pouk bomo končali ob 13.00, organizirano bo tudi kosilo in podaljšano bivanje. Starši ne vstopate v šolo, ampak otroke prevzamete pred šolo (dogovor o urah prevzema otrok bo z učitelji podaljšanega bivanja). Prosimo vas, da gredo otroci domov takoj, ko je to za vas mogoče.

Šolski avtobusi in šolski kombi vozijo po ustaljenem voznem redu. Na avtobusu/kombiju je uporaba zaščitnih mask obvezna.

Lep pozdrav!

                                                                                                   Vesna Bogovič, ravnateljica

OSNOVNA ŠOLA ARTIČE

Artiče 39

8253 Artiče

KONTAKT

07 45 21 060

o-artice.nm@guest.arnes.si

© 2024 OŠ Artiče Vse pravice pridržane. Agencija.5ka