MENI
Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi. (Tone Pavček)

Na osnovni šoli Artiče smo v letošnjem šolskem letu izvajali projekt »Elektrotehnika z robotiko«.

 

 

V projekt so bili vključeni učenci 8. razreda, ki so se prijavili k temu izbirnemu predmetu.

 

Teorija se je povezovala s prakso. Učenci so se naučili spajkanja, spoznali so osnovne gradnike, ki se uporabljajo v elektrotehniki, in izdelovali uporabne izdelke.

V četrtek, 23. 5. 2024, smo na OŠ Artiče izvedli zaključek projekta. Iz HESS-a sta se ga udeležila g. Bogdan Barbič, direktor družbe, in ga. Suzana Poldan, zadolžena za stike z javnostmi, poleg tega pa še starši učencev, g. Vid Čarman, ki nam nabavlja vse, kar je potrebno za naše delo, ter ravnateljica OŠ Artiče ga. Vesna Bogovič. Za kulturni program je poskrbela učenka 8. razreda, naša violinistka, Julija Švajger.

 

Pozdravni govor je imel učitelj Vlado Cizl, ki z učenci izvaja predmet. Poudaril je, da je tehnika povsod okoli nas. Vsaki dan se srečujemo in uporabljamo dosežke s tehničnega področja. Za vsemi temi dosežki pa so ljudje. Tehnično kulturo je treba širiti med mlade ljudi. Tudi v obliki izbirnih predmetov ali krožkov na šolah. Če imamo močnega sponzorja, v našem primeru družbo HESS, ki vse to financira, je to odlično in posledično mnogo lažje. Torej gre za sodelovanje gospodarstva z izobraževanjem, kar je v obojestransko korist. Učenci so pri delu uživali. Morali bi videti njihovo zanimanje za reševanje problemov, njihov zanos pri delu, njihovo željo po še. Na koncu se je zahvalil družbi HESS za sponzorstvo, g. Čarmanu pa za nabavo učnega materiala.

 

Tudi ga. ravnateljica je pozdravila vse prisotne in povedala, da je takšno sodelovanje hvalevredno. To je za šolo dodana vrednost. Za šolo bi bila nabava vsega materiala za potrebe tega pouka zelo velik finančni zalogaj.

 

Gospod Bogdan Barbič pa izrazil zadovoljstvo ob sodelovanju s šolo ter poudaril, da nas bodo sponzorirali še naprej.

 

Nato je sledil del, ko so učenci s svojimi besedami povzeli in prikazali dogajanje pri pouku. Tudi straši so bili  zadovoljni s takšnim načinom dela svojih otrocih pri tem izbirnem predmetu.

 

 

 

Vlado Cizl, Osnovna šola Artiče

 

 

OSNOVNA ŠOLA ARTIČE

Artiče 39

8253 Artiče

KONTAKT

07 45 21 060

o-artice.nm@guest.arnes.si

© 2024 OŠ Artiče Vse pravice pridržane. Agencija.5ka