Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi. (Tone Pavček)

NIJZ nas je obvestil, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravljamo v našem zavodu, do napotitve v karanteno na domu, podaljšal za nekaj dni.

 

V soboto 15. 1. 2022 je zamik znašal že dva dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Ob tem nas NIJZ seznanja, da se prejeti seznami visokorizičnih kontaktov obravnavajo po vrsti glede na čas prejema.

 

Še vedno bomo ravnali skladno z navodili NIJZ. To pomeni, da v šoli ob potrjeni okužbi s PCR v oddelku pričnemo z izobraževanjem na daljavo. Karantena se pa šteje od zadnjega stika z okuženo osebo.

 

Starši oziroma zakoniti zastopniki otrok oz. učencev boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku karantene. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

 

 

 

 

S spoštovanjem,

 

Vesna Bogovič, ravnateljica

OSNOVNA ŠOLA ARTIČE

Artiče 39

8253 Artiče

KONTAKT

07 45 21 060

o-artice.nm@guest.arnes.si

© 2022 OŠ Artiče Vse pravice pridržane. Agencija.5ka