Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi. (Tone Pavček)

Pozdravljeni, dragi starši! Po dolgi poti smo se ustavili v Velenju in pomalicali ter nadaljevali na Kope.

Z vriski veselja smo zaznamovali pogled na Lukov dom. Kot dobro uigrana ekipa smo se spravili v sobe in odpravili na kosilo: kremna juha, dunajski zrezek, pomfrit, riž, pleskavica, solatni bife. Skratka nismo lačni.

 

Po kosilu smo se odpravili na smučišče in začeli s prvimi smučarskimi zavoji. Nekateri so nadaljevali na krožnike, nekateri na poligon za začetnike. Vsi so se že uspešno spuščali po majhni klančini. V dom smo se vrnili s prvimi novimi izkušnjami. Po vrnitvi v dom so učenci uredili sobe, oblikovali plakate z imeni sob in vzdevki. Čas je hitro minil, zato smo se kmalu odpravili na obilno večerjo: puranji zrezek, makaronovo meso, pšenični zdrob s čokolado, solatni bife.

 

Po večerji so imeli učenci še nekaj časa za sproščen pogovor in igro, sledil je večerni pohod na Pungart. Vzpon je bil zahteven, a smo uspeli in naredili nekaj spominskih fotografij. Dričanje v dolino je bilo precej  manj zahtevno in precej bolj zabavno. Po mnogih vprašanjih, če bomo šli še na pohod, smo učencem povedali, da smo vzpon pokljukali. Navdušeni nad tem dejstvom, se veselijo sankanja, ki bo sledil v enem od prihajajočih večerov.

Nekaj otožnosti pred večerom smo pregnali skupaj in učenci so zaspali.

 

Novim dogodivščinam naproti pa z jutrišnjim dnem.

 

 

Vse dobro, ekipa s Kop.

 

 

OSNOVNA ŠOLA ARTIČE

Artiče 39

8253 Artiče

KONTAKT

07 45 21 060

o-artice.nm@guest.arnes.si

© 2022 OŠ Artiče Vse pravice pridržane. Agencija.5ka