Spoštovani!
V petek, 19. novembra obeležujemo dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk.
Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo že enajsti po vrsti in bo potekal pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«. Navezoval se bo namreč na mednarodno leto sadja in zelenjave, ki ga je za letos razglasila Generalna skupščina Združenih narodov. Ob tem predlagamo, da se pri letošnjem obeleževanju dneva slovenske hrane in izvedbi Tradicionalnega slovenskega zajtrka več pogovarjate tudi o vlogi ter pomenu domačega sadja in zelenjave.
Glavni namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je, da že najmlajši spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Prav tako je eden ciljev poudarjanje pomena zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano. Ljudje, ki redno zajtrkujejo imajo boljše prehranske navade, saj v svojo prehrano vnesejo več prehranskih vlaknin, manj nasičenih maščob in lažje vzdržujejo primerno telesno težo. Vsakodnevni zajtrk poskrbi tudi za jutranjo energijo, ki jo še posebej otroci in mladostniki potrebujejo za lažje sledenje učnemu procesu.
Več informacij o Tradicionalnem slovenskem zajtrku lahko preberete na: https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk
Lepo pozdravljeni in Dober tek!