Letos smo na OŠ Artiče v septembru izpeljali številne gibalne dejavnosti. Tako smo obeležili ne le Dan slovenskega športa, Evropski šolski športni dan, Množični tek za otroke in Tek za vse, temveč kar »gibalni mesec«.

 

Učenci in učitelji smo veslali, igrali igre z žogo in zabavne športne igre, streljali z lokom, hodili, tekli, kolesarili in še kaj.

 

Športno dogajanje na šoli smo sklenili s prireditvijo v počastitev Evropskega šolskega športnega dne in državnega praznika športa v četrtek, 23. septembra 2021. Prireditev smo vodili učiteljica športa Simona in učenci Žiga, Zala, Berina, Špela, Žana in Maruša. S strehe šole smo učence pozdravili, jih seznanili z namenom in cilji akcije ter nosilcem projekta (Športna unija Slovenije ter Fundacija za šport).

Poudarili smo vpliv gibanja, zdrave prehrane in spanca na naše zdravje, se ogreli in razgibali ob glasbi, nato pa z zastavo Gibalna pismenost odplesali in stekli v čudovit dan. Učenci od 1. do 5. razreda so v okolici šole tekli, nato pa se podali na poligon in se igrali štafetne igre.

Učenci od 6. do 9. razreda pa smo se odpravili na pohod po okoliških gričih, na travnati površini tudi tekli in se nasmejani vrnili v šolo.

 

Tako otroci kot učitelji smo bili s praznikom zadovoljni, saj je prav vsak izmed nas v sebi našel željo po gibanju ter končno zadovoljstvo po premaganem naporu.  Verjamem, da se bomo tovrstnim projektom še priključili.

 

Pri dogodku smo sodelovali ravnateljica, vsi učenci in učitelji šole.

 

 

 

 

 

OSNOVNA ŠOLA ARTIČE

Artiče 39

8253 Artiče

KONTAKT

07 45 21 060

o-artice.nm@guest.arnes.si

© 2021 OŠ Artiče Vse pravice pridržane. Agencija.5ka