MENI
Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi. (Tone Pavček)
Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi. (Tone Pavček)

 

Učitelji se s pridom udeležujemo različnih delavnic, ki so nam v pomoč pri delu. V januarju in februarju sta za nami že 5. in 6. delavnica. Omenjeni delavnici sta bili namenjeni izobraževanju učiteljev, ki svoje poučevanje vključujejo uporabo sodobnih pristopov ob uporabi IKT. Predstavljene so nam bile osnovne funkcionalnosti in možnosti, ki jih ponujajo spletne učilnice Moodle. Učitelji smo se vpisali v različne spletne tečaje, ki  potekajo v sklopu projekta DDK in tako nadgrajujemo svoje znanje. Prav tako smo velik del izobraževanja posvetili varnosti na spletu. Učiteljem so bile predstavljene brezplačne platforme in gradiva, ki pomagajo pri ozaveščanju učencev in staršev o varni rabi interneta. Vsi smo se strinjali, da je potrebno ozaveščati učence o varni rabi interneta in naprav, jih opozarjati, da upoštevajo spletni bonton ter skrbijo za svoje osebne podatke in se zavedajo možnih pasti, prevar in zlorab, ki so prisotne na spletu. S tem namenom smo se učitelji odločili, da bodo učenci sodelovali na tekmovanju Spletne brihte, ki je po­­tekalo preko spleta in se je osredotočalo na varno rabo interneta. Več o sami izvedbi si lahko preberete v članku Osvojili smo Guinnessov rekord.

 

Pri zadnji delavnici smo se učitelji podrobneje seznanili z aplikacijema Canva in Clipchamp, s katerima lahko popestrimo marsikatero učno uro na drugačen, zabaven način. Pridobljeno zanje nam pomaga, da učence naučimo delati s podobnimi aplikacijami za namene izdelave različnih multimedijskih vsebin.

 

Poučevanje z vse večjo uporabo IKT je na naši šoli zanimiv izziv, saj zaenkrat zaradi prostorske stiske še nimamo dovolj velike računalnice za številčnejše razrede. Kljub temu se prilagajamo danim razmeram in v razredih z večjim številom učencev kombiniramo delo, tako da učence razdelimo v dve skupini, pri višjih razredih pa uporabimo kombinacijo šolskih računalnikov in tablic. Veseli smo, da je učilnica vse pogosteje v uporabi.

 

Zapisala ekipa DDK

 

 

 

 

Projekt Dvig digitalne kompetentnosti

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

PREBERITE VEČ

 

Projekti OŠ Artiče

 

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

www.eu-skladi.si

  


 

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

 

 

OSNOVNA ŠOLA ARTIČE

Artiče 39

8253 Artiče

KONTAKT

07 45 21 060

o-artice.nm@guest.arnes.si

© 2023 OŠ Artiče Vse pravice pridržane. Agencija.5ka